Klinikánkon járó- és fekvőbeteg-ellátás egyaránt történik.

Betegfelvételi iroda nyitvatartása: H-P 7:00-14:30
Bejelentkezés: személyesen, vagy telefonon 7:30-14:30 között a +36-1-459-1500-as számon (mellék: 53108).

A betegfelvételi iroda az alagsorban a főbejárattól jobbra található. Mind a járó-, mind pedig a fekvőbetegeknek itt kell bejelentkezniük.

Bejelentkezéshez szükséges:

  • eredeti személyigazolvány
  • lakcímkártya
  • eredeti TAJ-kártya,
  • leletek, amelyeket az adott beavatkozáshoz az Ön kezelőorvosa igényelt

Az anyakönyvezési adminisztráció is a betegfelvételi irodánkban történik.
Szükséges iratok:

  • házassági anyakönyvi kivonat
  • mindkét szülő személyigazolványának és a lakcímkártyájának fénymásolata

Ugyancsak betegfelvételi irodánkban lehet a különböző vizsgálatainkra időpontot kérni. Ezen a számon lehet időpontot kérni nőgyógyászati vizsgálatra, CTG- és Ultrahang(UH)-vizsgálatra, aneszteziológiai konzíliumra, valamint ezen a telefonszámon lehet érdeklődni az elkészült szövettani vizsgálat eredménye iránt is.

A járóbetegeink ellátása a klinika bejáratával szemben, az alagsori szakambulanciánkon történik, minden nap 8 órától 14 óráig. Ugyanitt található az egyik UH-vizsgáló helyiségünk is. A genetikai UH-vizsgálatok (12, illetve 18 hetes UH-vizsgálat) a földszinten zajlanak, a szülőszoba mellett.

Járóbetegek:

A fekvőbeteg-ellátás mellett kiterjedt járóbeteg-ellátó tevékenység is folyik Klinikánkon, Szakrendeléseinken évente mintegy 60 000 beteg ellátása történik. A speciális rendelések felölelik a szülészet-nőgyógyászat szakágának egészét, közülük különösen kiemelhetők a következő szakambulanciák: terhespatológia, sikertelen terhesség: szokványos vetélés, koraszülés, terhességi hypertonia, hematológia, immunológia, terhességi diabetes, terhesnefrológia, ultrahang, cardiotocographia, onkológia, urogynecologia, endokrinológia, meddőség, menopausa, gyermeknőgyógyászat, andrológia, tinédzserambulancia, családvédelem, sürgősségi fogamzásgátlás, nőgyógyászati infektológia (STD). Hazánkban 2007-ben elsőként e Klinikán nyílt meg a professzionális HPV-ambulancia, amely a fertőzöttek kiszűrését, gondozását és a HPV elleni prevenciót végzi a legmagasabb szakmai színvonalon. Helyét az STD-ambulancia vette át, ahol az említett feladatokon kívül a nemi úton terjedő betegségek teljes spektrumával foglalkozunk.

Szülőszobánkon 6 vajúdóágyon és 4 szülőszobán folyik az ellátás.

Gyermekágyas osztály:

Gyermekágyas osztályra kerülnek a megszült édesanyák, akik hüvelyi szülést követően a szülőszobáról, császármetszést követően pedig az intenzív osztályunkról érkeznek az osztályra. Klinikánk két gyermekágyas osztállyal rendelkezik. Az I. számú gyermekágyas osztály összesen 32 ággyal rendelkezik. 6 darab kétágyas és 4 darab ötágyas kórterem található az osztályon, valamint a 32 darab normál ágyon felül rendelkezünk még egy úgynevezett baba-mama szobával, amely egyágyas szoba, s azon édesanyák vehetik igénybe, akiknek a gyermeke az újszülött intenzív osztályon fekszik.
A II. sz. gyermekágyas osztály jelenleg 11 fekvőbetegággyal működik, amelyen 1 darab egyágyas, 2 darab háromágyas és 1 darab négyágyas kórterem áll a megszült édesanyák rendelkezésére. A közeljövőben még egy hatágyas kórteremmel bővül majd az osztályunk. Gyermekágyas osztályunk látogatási rendje két időintervallumban történik. Délelőtt 10 és 12 óra között, valamint délután 15 és 19 óra között a gyermekágyas osztályok előterében nyílik lehetőség a látogatásra minden 14. életévét betöltött személynek.

Nőosztály:

Nőgyógyászati osztályunkon a nőgyógyászati betegségben szenvedő páciensek ellátása zajlik. Egynapos sebészeti betegek és a többnapos bent fekvést igénylő nőgyógyászati betegek ellátása is ezen az osztályon zajlik. Nőgyógyászati osztályunk Klinikánk második emeletén található. A 35 fekvőbetegággyal rendelkező osztályunkon 8 egyágyas, 5 ötágyas és 1 kétágyas kórterem áll a betegek rendelkezésére. Osztályunk látogatási ideje délelőtt 10 órától 12 óráig és délután 15 órától 19 óráig van. Az ötágyas kórtermeinkben látogatás nem lehetséges, ebben az esetben a betegek látogatása a nőgyógyászati osztályunk közepén található társalgóban lehetséges.

Terhespatológia:

Várandósosztályunk összesen 36 fekvőbetegággyal rendelkezik. Két háromágyas, két ötágyas, három hatágyas és egy kétágyas kórterem áll a várandós anyukák rendelkezésére. Mint a klinika összes osztályán, várandósosztályunkon is délelőtt 10 és 12 óra között, valamint délután 15 és 19 óra között van lehetőség látogatásra. A kórtermekben a látogatás szigorúan tilos, erre az osztály társalgójában van lehetőség.

Klinikánk napirendje:

A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika napirendje

7:30 és 19:30
8:00 és 14:00
8:00-14:00
8:00-14:00
8:00-15:30

Klinikánk mindennapjai reggel 7.30-kor kezdődnek, amikor is a fekvőbetegosztályainkon orvosi vizit zajlik, mely során az osztályvezető orvos és az osztályos orvosok áttekintik az osztályon fekvő betegeink dokumentációit és az ügyeleti időben zajlott eseményeket. Betegvizsgálatot végeznek, valamint napi teendők, diagnosztikai vizsgálatok, beavatkozások elrendelését végzik. A reggeli viziten kívül este 19.30-kor van még orvosi vizit fekvőbetegosztályainkon az aznapi ügyeletes orvosok vezetésével. Ezt követően orvosaink reggel 8.00-kor részt vesznek a klinikai orvosi konzultáción, ahol megbeszélik az előző napi eseményket, valamint megvitatják a klinika életét befolyásoló ügyeket, és megtervezik az adott nap programját. A konzultációt minden esetben a klinika vezetőségébe tartozó orvos vezeti. Reggeli konzultációnk után indul a klinika napi programja, elindulnak ambulanciáink szakrendelései, ultrahang-szakrendelésünk, valamint szülészeti és nőgyógyászati műtéti programunk.
Minden nap 14.00-kor tartjuk a második orvosi konzultációnkat, melyen orvosaink megvitatják a napi eseményeket.

Látogatási idő:

H-V, 10:00-12:00; 15:00-19:00

A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján – egységesen minden fekvőbetegosztályon – látogatásra minden 14. életévét betöltött személynek a hét minden napján délelőtt 10 és 12 óra között, valamint délután 15 és 19 óra között van lehetősége az adott osztály által kijelölt látogatási helyszínen. Várandósosztályunkon és gyermekágyas osztályunkon a kórtermekben nincs lehetőség látogatásra, valamint a nőgyógyászati osztályunkon szintén nem tartózkodhatnak hozzátartozók az ötágyas kórtermeinkben.